Het kan voorkomen dat je computer erg traag is en dat je er niet fatsoenlijk meer mee kan werken. Het opstarten duurt lang, je moet erg lang wachten voordat bepaalde bestanden gevonden zijn, maar ook is het niet langer mogelijk om bepaalde games te kunnen spelen. Het is dan verstandig om een andere computer aan te schaffen die voldoende kracht heeft, maar ook onlangs op de markt is gebracht. Je bent er dan van verzekerd dat de computer de aankomende jaren mee zal gaan. Wanneer je een nieuwe computer aan gaat schaffen, dan zijn er enkele punten waar je rekening mee moet houden. Welke punten dat zijn kun je achterhalen door dit artikel te lezen. 

Een nieuwe krachtige computer is prijzig 

De laatste jaren zijn de prijzen van computers explosief gestegen. Dat heeft ermee te maken dat er een tekort aan chips was, maar ook dat er nieuwe technologieen zijn ontwikkeld. Een krachtige computer kost nu vaak meer dan duizend euro en dan heb je niet eens zoveel kracht. Veel gamers zijn vaak al meer dan tweeduizend euro kwijt aan hun game-pc en dat is erg veel geld. Het is daarom zeer verstandig om er rekening mee te houden dat het aanschaffen van een krachtige computer zeer prijzig is. 

Je kunt het slachtoffer worden van cybercrime 

Er word steeds minder ingebroken bij Nederlandse woningen. Dat heeft er voornamelijk mee te maken dat veel mensen alarmsystemen geïnstalleerd hebben, maar ook heeft dit ermee te maken dat de inbraken verplaatst zijn naar de digitale wereld. Jaarlijks worden miljoenen mensen in Nederland slachtoffer van een vorm van cybercrime. Dat is natuurlijk erg vervelend, vooral omdat dit voor miljoenen euro’s aan schade oplevert. Het is daarom verstandig om een antivirus pakket te installeren. Je bent dan beschermd tegen de meeste vormen van cybercriminaliteit. 

Maak regelmatig een back-up 

Het kan voorkomen dat je per ongeluk op een linkje klikt of een belangrijk bestand verwijderd hebt. Je bent het bestand dan voorgoed kwijt of je computer wilt niet meer opstarten. Als dit gebeurt en je geen back-ups hebt, dan heb je een heel groot probleem. Het is daarom aan te raden om Acronis True Image Backup aan te schaffen, want hiermee kan je regelmatig meerdere back-ups maken. Deze back-ups worden niet bewaard op je eigen computer, maar in de Acronis True Image cloud. Het is daarnaast ook mogelijk om de back-ups te plaatsen in Google Cloud, Apple Cloud of Dropbox.